Kirsistruudel martsipanigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. september 2013, 01:05

Kirsi-kohupiimastruudel martsipaniga

Struudel tuleb seda maitsvam, mida õhem saab tainas. Seetõttu on rullimiseks ja venitamiseks vaja üsna suurt pinda. Mugavam on jagada tainas kaheks ja küpsetada kaks struudlit. Kogus 8 lõiku.

Koostisosad
TAINAS
5 dl Nisujahu
2 dl Vesi (soe)
4 sl Õli
Sool
100 g Või
Jahu (rullimiseks)
TÄIDIS
1 tk Muna
3 sl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
150 g Kohupiim
150 g Toorjuust
4 sl Riivsai
400 g Kirsid (kivideta)
150 g Martsipan
Tuhksuhkur (peale)

Valmistamine
1. Mõõda jahu kaussi. Sega soe vesi, õli ja sool. Kalla vedelik jahule ja sega ühtlaseks. Sõtku, kuni tainas on elastne, selleks kulub pea 10 min. Pane tainapall õliga määritud kaussi ja lase pool tundi puhata. Sulata või ja jahuta. Rulli tainas võimalikult õhukeseks. Seda on kõige parem teha jahuga ülepuistatud riidetükil, nii on kergem tainast hiljem ka rulli keerata. Määri lahtirullitud tainas pealt sulavõiga ja lase 10 min seista. Venita siis
võimalikult õhukeseks.
2. Hõõru muna suhkrutega lahti. Sega kohupiima ja toorjuustu hulka. Määri tainast uuesti sulavõiga. Raputa peale riivsaia, see imab liigse niiskuse endasse. Tõsta täidis pikuti ühele tainapoolele 10–15 cm ribana. Laota peale puhastatud kirsid ja murenda juurde martsipan. Määri täidis ja tainas sulavõiga. Keera kõigepealt lähim pikem äär täidisele ja siis lühemad ääred peale. Keera rulli, määri veel määrimata pinnad võiga.
3. Tõsta rull võiga määritud ahjuplaadile, määri ka pealt sulavõiga. Küpseta 180 juures 40–45 min. Määri küpsemise ajal aeg-ajalt sulavõiga. Võta ahjust, lase pisut jahtuda ja raputa peale tuhksuhkrut.