Sõstradžemmi- ja juustupirukadFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. september 2013, 02:10

Sõstradžemmi- ja juustupirukad

Maitset saab varieerida eri džemmidega. Juustuks sobib eriti poolkõva laabijuust (emmentali, gouda vms), pikantsust lisab ka sinihallitusjuust. Pirukad on parimad leigelt. Kogus 20 tükki.

Koostisosad
500 g Lehttainas
2 sl Kartulijahu
1.5 dl Mustsõstradžemm
150 g Juust
Muna (määrimiseks)
Tuhksuhkur

Valmistamine
1. Rulli tainas 0,5 cm paksuseks ja lõika sellest vormi või klaasiga u 10–12 cm rattad. Sega džemm kartulijahuga. Lõika juust 0,5 cm kangideks.
2. Tõsta igale tainarattale džemmi ja juustukang. Tõsta ääred ülespoole ja suru kokku, et džemm tainast välja ei voolaks. Pane ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 8–10 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut.