Suitsuräime-seenepirukadFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. september 2013, 02:37

Suitsuräime-seenepirukad

Mureda taina sees peitub meie rahvuskalast ja seentest koosnev täidis. Võimalusel kasuta metsaseeni. Kogus 24 kuni 28  tükki.

Koostisosad
TAINAS
8 dl Nisujahu
1 tl Sool
2 tl Küpsetuspulber
300 g Või
1 dl Vesi
TÄIDIS
1 dl Pudruriis
6 dl Vesi
500 g Suitsuräimed
150 g Seened (šampinjon, puravik vms)
1 tl Või
2 tk Muna (keedetud)
1 dl Rõõsk koor 10%
Till
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega küpsetuspulbriga segatud jahu pehme võiga. Lisa sool ja vesi ning hõõru ühtlaseks, lase külmkapis poolt tundi seista. Rulli tainas õhukeseks, umbes 5 mm paksuseks, keera kolmeks kokku. Lase veel 0,5–1 tund külmas seista.
2. Keeda riis pehmeks. Puhasta räimed ja tükelda liha. Haki seened ja kuumuta võis läbi, lisa kalale. Lisa ka
keedetud riis, hakitud munad, koor ja maitseained.
3. Rulli tainas 2–3 mm paksuseks. Lõika 8–10 cm läbimõõduga kettad, pane igale umbes 1 sl täidist, niisuta ääred veega ja keera kokku ning suru tihedalt kinni. Määri pealt munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 10–15 minutit.