Nuikapsa-porgandisalatFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
5. august 2013, 10:33

Nuikapsa-porgandisalat

Magus juurikasalat, mida hea niisamagi krõbistada. Nuikapsa viljaliha võib kokkupuutel õhuga muutuda tumedaks. Selle vastu aitab, kui kooritud (ja hakitud) kapsa enne lõplikku töötlemist külma vette seisma jätad. Lase toorsalatitel umbes pool tundi maitsestuda, et kastmete ja aedviljade maitsed seguneksid.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Nuikapsas
4 tk Porgand
3 sl Astelpajumahl
Petersell
0.5 tk Sidrun (värkselt pressitud mahl)
2 sl Õli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori nuikapsas ja riivi.
2. Riivi ka porgandid.
3. Haki petersell.
4. Pigista sidrunist mahl ja vahusta õliga kastmeks. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Sega kõik komponendid omavahel salatiks.