KuuseriiskasõrnikudFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
5. august 2013, 08:09

Kuuseriisikasõrnikud

Kuuseriisikad kuuluvad vaieldamatult seente tippklassi. Sõrnikutesse sobivad need oma natuke magusa ja natuke mõrkja maitsega imehästi. Serveerides sõrnikuid värske salati ja hapukoorega, on see korralik kõhutäis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Mugulsibul
0.5 sl Või
300 g Kuuseriisikad
500 g Kohupiim
2 tk Munakollane
1 dl Nisujahu
Sool
1 sl Suhkur
Petersellilehed (hakitud)
Nisujahu (paneerimiseks)
Õli (praadimiseks)
Hapukoor (serveerimiseks)

Valmistamine
1. Haki sibul ja hauta 5‒6 minutit võis. Lisa tükeldatud seened ja prae 2‒3 minutit. Sega kohupiima hulka munakollased, jahu, suhkur ja sool. Sega hulka sibul ja seened ning hakitud petersell.
2. Vormi segust pallid ja suru need pätsiks. Paneeri pätse jahus ja prae õlis 3‒5 minutit kummaltki poolt.
3. Serveeri hapukoorega.