Kergelt tšilline tomatisupp toorjuustu ja krevettidegaFoto: Kristel Vokk
Kalatoitude retseptid
8. juuli 2013, 07:02

Kergelt tšilline tomatisupp toorjuustu ja krevettidega

Jahutavalt tšilline supp saab toorjuustuslt maheduse ja täidluse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Mugulsibul
3 küünt Küüslauk
2 sl Oliiviõli
800 g Purustatud tomatid
3.5 dl Köögiviljapuljong
1 peotäis lehti Basiilik
200 g Philadelphia Sweet Chilli toorjuust
1 tl Demerara suhkur
Sool
Must pipar
KREVETID
12 tk Hiidkrevett
2 küünt Küüslauk
1 kaun Tšilli (kuivatatud)
Oliiviõli

Valmistamine
1. Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibul ja purustatud küüslauk ning hauta madalal kuumusel umbes 4 minutit. Sega juurde tomatid ja köögiviljapuljong ning kuumuta supp keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit.
2. Lisa basiilik ja toorjuust ning püreesta nuimikseriga ühtlaseks. Kuumuta läbi, sega juurde suhkur, maitse järgi soola, värskelt jahvatatud pipart.
3. Sulata hiidkrevetid ja kalla liigne vedelik ära. Kuumuta pannil oliiviõli, haki sisse tšilli ja purustatud küüslauk. Prae krevette mõlemalt poolt umbes 1-2 minutit. Maitsesta soolaga ning tõsta supile.