Itaalia köök

Tiramisu tort 

Lia Virkus, 26. juuli 2013, 01:47
Tiramisu tort Jaan Heinmaa
Rikkalik ja mahlane magus suutäis, mille veetlus peitub kontrastides magus-mõru ja valge-pruun. Kui on kiire, osta biskviitpõhi poest ja immuta seda rohkem, siis saad torti ka kohe serveerida. Ideaaljuhul võiks tort aga üle öö külmas maitsestuda.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
BISKVIIT
4 tk Muna
2 dl Suhkur
1 dl Nisujahu
1 dl Kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
IMMUTAMISEKS
1.5 dl Külm kange kohv
4 sl Konjak või brändi
KREEM
4 tk Munakollane
400 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Rõõsk koor 35%
0.5 tk Sidrun (riivitud koor)
5 sl Suhkur
1 sl Vanillsuhkur
SERVEERIMISEKS
Mõru kakaopulber
Kohvioad

Valmistamine
1. Biskviidi tarvis vahusta munad suhkruga heledaks kõvaks vahuks. Ühenda kuivained ja sõelu munavahu hulka, sega ettevaatlikult läbi. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24–26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda.
2. Kreemi jaoks vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Lisa vähehaaval toorjuust ja riivitud sidrunikoor. Lõpuks sega hulka vahustatud koor.
3. Sega kohv konjakiga. Lõika biskviit pooleks ja tõsta alumine pool serveerimisalusele, immuta kohviseguga.
4. Määri poole toorjuustuvahuga ja tõsta peale teine biskviidipool. Immuta taas. Kata tort ülejäänud toorjuustukreemiga, ka külgedelt.
5. Tõsta 4–12 tunniks külma. Vahetult enne serveerimist sõelu peale kakaopulbrit, kaunista kohviubadega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee