Gratineeritud sinimerekarbidFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
26. juuli 2013, 02:29

Gratineeritud sinimerekarbid

Ehe itaaliapärane suupiste mereannisõpradele. Selle valmistamisega on veidi askeldamist, ent sõprade seltsis on sellega imehea maiustada.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg Sinimerekarbid
2 dl Valge vein
KATE
0.5 kauna Tšilli
2 küünt Küüslauk
2 sl Petersell (hakitud)
400 g (1 purk) Tomatid omas mahlas (konserv)
5 sl Riivsai
2 sl Oliiviõli
1 sl Parmesan (riivitud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pane karbid suurde kaussi ja eemalda lahtised (kui neid on). Pese hoolikalt voolava külma vee all. Tõsta nõrutatud karbid suuremasse kastrulisse ja vala peale nii palju veini, et karbid oleksid vedelikuga napilt kaetud. Kuumuta mõni minut, kuni karbid avanevad.
2. Viska välja need karbid, mis keetmisel ei avane. Eemalda karpidelt pealmised pooled (vajad vaid alumisi pooli koos maitsva sisuga).
3. Sega täidiseks seemnetest puhastatud ja hakitud tšilli, purustatud küüslauk, hakitud tomatid ja petersell. Sega hulka 4 sl riivsaia, nirista peale 1 sl oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga.
4. Tõsta karbid suurde ahjuvormi ja jaga igale karbile peale täidist. Puista peale riivitud Parmesani, ülejäänud
1 sl riivsaia ning 1 sl oliiviõli. Küpseta 230 kraadi juures 10 minutit, lülita ahi grilli peale ja grilli veel mõni minut,
kuni saad karbid kaunilt krõbedaks.