Kiudainerikkad toidud

Spinati-ricotta pirukas 

Lia Virkus, 26. juuli 2013, 01:21
Spinati-ricotta pirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kerge taimne pirukas ricotta'ga, mis on rikas hästi omastatavate piimavalkude ja kaltsiumi poolest. Pirukas on maitsev nii ahjusoojalt koos värske salatiga kui ka jahtunult külmlaual. Kogus 8 lõiku.

Koostisosad
TAINAS
4 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
125 g Või
1 tk Munakollane
2 kuni 3 sl Jääkülm vesi
TÄIDIS
200 g Spinat (värsked lehed)
400 g Ricotta
4 tk Muna
75 ml Rõõsk koor 35%
30 g Parmesan v. muu kõva juust
Muskaatpähkel
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sõelu jahu ja sool kaussi, haki hulka või. Lisa lahtiklopitud munakollane ja vähehaaval vett, kuni saad ühtlase tainapalli (mugav on seda teha köögikombainis). Pane tainas kilesse keeratuna pooleks tunniks külma.
2. Rulli siis ümmarguseks ning vajuta 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Torka tainasse kahvliga augud, kata küpsetuspaberiga ja puista raskuseks peale kuivatatud herneid või ube. Küpseta
põhja 200 kraadi juures 15 minutit. Eemalda paber koos raskusega.
3. Keeda spinatilehti 3 minutit vees, kuni need on pehmenenud, ent veel pisut krõmpsud. Nõruta kohe sõelal ja suru suurem vesi välja, haki jämedalt.
4. Sega kausis lahtiklopitud munad, ricotta, muskaatpähkel ja sool-pipar. Sega hulka ka koor ja spinatilehed. Tõsta eelküpsetatud põhjale. Puista peale riivitud Parmesan. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit või kuni pirukas on kuldpruun.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee