Kiudainerikkad toidud

Caponata ehk baklažaanid Sitsiilia moodi 

Lia Virkus, 26. juuli 2013, 01:07
CaponataFoto: Jaan Heinmaa
Sitsiilia stiilis baklažaaniroog küpseb valmis ahjus ja maitseb rikkalikult nagu suve teisel peabki olema.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 tk (umbes 900 g) Baklažaan
50 g Anšoovisefilee
1 tk Sibul
4 sl Oliiviõli
2 vart Seller
1.5 dl Tomatipasta
3 sl Veiniäädikas
1 tk Kollane paprika
1 tk Punane paprika
50 g Kapparid
50 g Mustad oliivid (kivideta)
50 g Rohelised oliivid (kivideta)
2 sl Seedermänni seemned
2 sl Petersell (hakitud)
Sool

Valmistamine
1. Pane kuubikuteks tükeldatud baklažaanid suurele sõelale. Puista peale meresoola ja lase seista 15–20 minutit (et mõru maitse kaoks). Loputa voolava vee all ja patsuta köögipaberiga kuivaks.
2. Lõika anšoovised pikkadeks peenteks ribadeks, jäta ootele.
3. Lõika kooritud sibul õhukesteks ribadeks ning kuumuta pannil oliiviõlis kuldseks. Lisa tükeldatud sellerivarred ja kuumuta veel 2–3 minutit. Lisa ka baklažaanid ja kuumuta 3 minutit. Sega hulka tomatipasta ning kuumuta, kuni see on imendunud baklažaanidesse. Lisa ka veiniäädikas ja kuumuta 1 minut.
4. Tükelda paprikad ribadeks, haki kapparid ja lõika oliivid õhukesteks viiludeks. Lisa kõik koos anšoovistega potti ja kuumuta veel 3 minutit. Tõsta kogu köögiviljasegu ahjupotti ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 1 tund. Umbes 40 minuti pärast puista peale röstitud seedermänniseemned. Puista serveerides üle värske hakitud peterselliga.