Kiudainerikkad toidud

Panzanella ehk lihtne talupojasalat 

Lia Virkus, 26. juuli 2013, 01:37
Panzanella Jaan Heinmaa
Lihtne talupojasalat, kus on hea kasutada seisma jäänud saia, mis tuleks ahjus krõbedaks röstida. Salatis on kõik head köögiviljad maitsvalt koos oliiviõlikastmes.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 20 min maitsestumiseks

Koostisosad
SALAT
4 viilu Ciabatta
1 sl Oliiviõli
200 g Kirsstomat või
2 kuni 3 tk Tomat
1 tk Punane sibul
2 tk Kurk (pikk)
1 tk Kollane paprika
1 suur peotäis lehti Basiilik
KASTE
2 kuni 3 küünt Küüslauk
3 sl Palsamiäädikas
1 kuni 2 tl Vedel mesi
1 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika saiaviilud kuubikuteks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale 1 sl oliiviõli. Rösti 200 kraadi juures 5–10 minutit.
2. Poolita kirsstomatid, tükelda kurk ja paprika.
3. Koori sibul ja lõika õhukesteks ribadeks.
4. Sega kastmeained omavahel, siis sega kaste kausis ülejäänud tükeldatud salatiainetega. Maitsesta soola ja pipraga, lisa ka basiilikulehed. Lase maitsestuda 20 minutit ja serveeri.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee