Panzanella ehk lihtne talupojasalat
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 20 min maitsestumiseks
Koostisosad
SALAT
4 viilu Ciabatta
1 sl Oliiviõli
200 g Kirsstomat või
2 kuni 3 tk Tomat
1 tk Punane sibul
2 tk Kurk (pikk)
1 tk Kollane paprika
1 suur peotäis lehti Basiilik
KASTE
2 kuni 3 küünt Küüslauk
3 sl Palsamiäädikas
1 kuni 2 tl Vedel mesi
1 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Lõika saiaviilud kuubikuteks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale 1 sl oliiviõli. Rösti 200 kraadi juures 5–10 minutit.
2. Poolita kirsstomatid, tükelda kurk ja paprika.
3. Koori sibul ja lõika õhukesteks ribadeks.
4. Sega kastmeained omavahel, siis sega kaste kausis ülejäänud tükeldatud salatiainetega. Maitsesta soola ja pipraga, lisa ka basiilikulehed. Lase maitsestuda 20 minutit ja serveeri.
Kommentaarid (0)