MetsaseenepastaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. juuli 2013, 02:15

Metsaseenepasta

Kõige maitsvam on itaaliapärane seenepasta metsaseentega, näiteks kukeseente või puravikega. Kui neid pole, kasuta aga poes müüdavaid šampinjone või austerservikud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Penne või muu pasta
400 g Värsked seened (kukeseened, puravikud või šampinjonid)
Oliiviõli
2 kuni 3 küünt Küüslauk
1.5 dl Valge kuiv vein
1.5 dl Rõõsk koor 35%
Basiilik või
1 punt Petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine
Puhasta seened, lõika õhukesteks viiludeks ja prae väiksel tulel õlis koos küüslauguga. Lisa vein ja kuumuta 5–6 minutit, kuni alkohol aurustub. Lisa vahukoor ja hauta 3 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Keeda pasta al dente, nõruta ja sega kokku seentega. Hauta rooga tasasel kuumusel veel 3 minutit. Puista üle hakitud maitserohelisega.