Grillitud virsikutest gazpacho
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ jahutamiseks 1 kuni 2 tundi
Koostisosad
1 kg Virsik (küpsed)
3 kuni 4 tk Värske kurk (väike)
2 küünt Küüslauk
2 viilu Sai
3 sl Mandlilaastud
4 sl Oliiviõli
1 peotäis Basiilik
Sidrunimahl või
2 sl Õunaäädikas
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Sega terved virsikud oliiviõliga ja grilli mõned minutid. Hästi küpsed virsikud vajavad kuumtöötlemiseks hästi vähe, veidi tugevama tekstuuriga mõnevõrra rohkem aega. Jahuta nüüd puuviljad maha, koori ja eemalda kivid.
2. Koori ja tükelda kurk.
3. Lõika sai kuubikuteks, sega oliiviõli ja purustatud küüslauguga, rösti ahjus või pannil krõbedaks, viimasena lisa mandlilaastud ja rösti veel veidi.
4. Pane blenderisse kooritud virsikud, sai mandlilaastudega, kurk, basiilik ja töötle, kuni oled saanud ühtlase segu. Maitsesta soola, pipra ja äädikaga. Kui segu tundub liiga paks, võid seda veidi keedetud ja maha jahutatud veega lahjendada.
5. Maitsete ühtlustumiseks võib külmsuppi enne serveerimist paar tundi külmkapis hoida. Kes soovib siidisemat tekstuuri, võib saadud segu läbi sõela kallata, et eemaldada tahkemad osad.
Kommentaarid (0)