Kalakotletid kohupiimagaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
20. juuli 2013, 01:12

Kalakotletid kohupiimaga

Selliseid väikesi kotlette ehk bitkiisid võib teha mitmeil moel ning kõik saavad omapärased ja põnevad. Näiteks võib kohupiima asendada toorjuustuga või kotlette ka paneerida. Riivsaia asemel näiteks jahus, munas või peentes kaerahelvestes ja munas.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Valge kala filee (näiteks haug naha ja luudeta)
200 g Kohupiim
2 tk Muna
1 tk Mugulsibul
2 küünt Küüslauk
1 sl Aedtill (hakitud)
40 g Või
Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)

Valmistamine
Puhasta sibul, haki peeneks, prae 2‒3 minutit ja jahuta. Lõika kalafilee tükkideks ja lase läbi hakklihamasina. Lisa praetud sibul, kohupiim, till, munad ja peeneks hakitud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga ning sega ühtlaseks massiks. Jaga mass kaheksaks võrdseks osaks ja lõika ka võist kaheksa ühesuurust tükki. Vormi väikesed kotletid ja „peida” iga kotleti sisse tükike võid. Prae pannil kahelt poolt ja serveeri.