Kiudainerikkad toidud

Kartulipannkoogid marja-kohupiimatäidisega 

Lia Virkus, 15. juuli 2013 03:33
Kartulipannkoogid kohupiimatäidisegaFoto: Jaan Heinmaa
Tervislikud ja samas maitsvad kartulitainast pannkoogid, mille täidises kasuta suvel värskeid mustikaid või vaarikaid, muul ajal külmutatud marju. Kogus 6 kuni 8 tükki.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
TAINAS
3 tk Kartul (keedetud)
2 tk Muna
6 sl Nisujahu
2 dl Piim
Sool
TÄIDIS
200 g Marjad (värsked või külmutatud)
150 g Kohupiim (lahja)
2 sl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine
Püreesta külmad kartulid (lihtne on seda teha köögikombainis) ja klopi juurde munad. Sõelu sekka ka jahu, sega hoolikalt läbi. Lisa piim, sega ühtlaseks tainaks ja maitsesta soolaga. Lase 10 minutit seista. Määri kuumutatud pann õliga, kalla tainas pannile ning küpseta keskmisel tulel õhukesed ülepannikoogid. Täidiseks sega kohupiim marjadega ning maitsesta tavalise ja vanillsuhkruga. Täida pannkoogid marja-kohupiimaseguga ja serveeri soojalt.