Magus maasikapuderFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
7. juuli 2013, 23:19

Magus maasikapuder

Mõnusat ja kerget suvist magustoitu võib serveerida nii piima kui rõõsa koorega. Talvel saab suvemaitset ka külmutatud marjadest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
750 g Aedmaasikad
2 dl Vesi
Piparmünt
6 sl Suhkur
4.5 sl Maisitärklis
3 sl Vesi
Rõõsk koor (serveerimiseks)

Valmistamine
Puhasta maasikad ning pane koos piparmündilehtede ja veega potti. Kuumuta keemiseni ning keeda 2–3 minutit, kuni marjad on pehmed. Lase veidi jahtuda. Püreesta marjad saumikseriga ja maitsesta suhkruga. Sega maisitärklis veega ning lisa pidevalt segades marjapudrule. Kuumuta umbes minut ehk kuni segu pakseneb. Serveeri jahtunult piima või koorega.