Maasika-mandlitordikeFoto: Hele-Mai Alamaa
Eva-Maria Liiv 30. juuni 2013 11:48
See on nelja suure magusasõbra tort. Kui sinu lähedased nii magusahullud pole, jätkub sellest ka kaheksale.
Tort on maasikane ja krõbedalt mandline! Saluut!

Koostisosad
PÕHJAD
75 g Või
50 g Suhkur
75 g Nisujahu
75 g Jahvatatud mandlid
3 sl Purustatud mandlid
1 tk Munavalge
VAHELE JA PEALE
200 g Aedmaasikad
2 dl Rõõsk koor 35%
Mandliliköör (soovi korral)

Valmistamine
Põhjade valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa jahvatatud mandlid, sõelu hulka jahu ja sega ühtlaseks. Jaga tainas pooleks. Pane üks pool küpsetuspaberiga kaetud pisemasse (16 cm läbimõõduga) lahtikäivasse vormi, pintselda munavalgega ja puista peale purustatud mandlid. Küpseta 180kraadises ahjus 20 minutit. Jahuta pisut ja eemalda vormist. Küpseta samas vormis ka teine tainapool. Sinna peale pole mandlipuru tarvis puistata, see jääb tordi alumiseks põhjaks. Lase mõlemal põhjal täielikult jahtuda. Enne serveerimist vahusta koor ja maitsesta soovi korral Amarettoga. Aseta mandlipuruta põhi serveerimisalusele, kata vahukoore ja maasikatega. Lõika pealmine põhi kohe neljaks (või kaheksaks) sektoriks, sest torti on hiljem raske tükeldada. Aseta tükid vahukoore peale troonima.