Kirsi-kodujuustupirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
15. juuli 2013, 00:52

Kirsi-kodujuustukook

Kodujuustu asemel võid pirukas kasutada ka toorjuustu, mida pole vaja läbi sõela suruda.

Koostisosad
PÕHI
4.5 dl Nisujahu
0.75 dl Suhkur
0.5 tl Sool
1 tl Vanillsuhkur
1 tl Riivitud sidrunikoor
125 g Või
2 tk Muna
TÄIDIS
400 g Kirsid
2 sl Kirsiliköör
0.5 dl Suhkur
1 sl Maisitärklis
Kodujuust või
400 g Toorjuust
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine
Mõõda jahu, suhkrud, sool, riivitud sidrunikoor ja pehme või kaussi ning näpi läbi. Lisa munad ja sega ühtlaseks. Suru võiga määritud ja jahuga üleraputatud 24 cm lahtikäiva vormi põhja ja äärtele, pane pooleks tunniks külmkappi. Poolita kirsid ja eemalda kivid. Haki või purusta kombainis. Lisa kirsiliköör. Sega omavahel suhkur ja maisitärklis, lisa kirssidele. Vala segu põhjale ja tasanda ühtlaseks. Hõõru kodujuust läbi sõela. Lisa munad, suhkur ja vanillsuhkur. Sega ja vala juustusegu vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 40–50 minutit. Jahuta korralikult, enne kui serveerid.