TikritortFoto: Siim Vahur
Kiudainerikkad toidud
15. juuli 2013, 00:50

Tikritort

Juuli lõpuks on tikrid end okkalistel põõsastel priskeks punnitanud. Päiksepoolsemal küljel võib saak olla valmis varemgi – mis muud kui kooki!

Koostisosad
300 g Muretainas
300 g Tikker ehk karusmari
3 tk Munakollane
75 g Või
1 dl Suhkur
1.5 dl Vesi
Liköör
2 sl Maisitärklis
KATE
3 tk Munavalge
175 g Suhkur

Valmistamine
Näpi muretainas 24 cm koogivormi põhja. Vooderda servad fooliumiga ja küpseta ahjus 180 ºC juures helekollaseks. Seejärel alanda ahju temperatuur 150 ºC.
Pane tikrid, vesi ja suhkur potti keema. Lase ligi 5 min podiseda, lisa törts nt apelsinilikööri. Eemalda tikripott tulelt, nirista üleliigne vedelik kaussi ning sulata selles maisitärklis. Tõsta uuesti kuumale pliidirauale, lase pakseneda. Klopi hulka munakollased ja või ning sega sisse kurnatud tikrid. Vala segu koogipõhjale.
Vahusta munavalged näpuotsatäie soola ja poole suhkrukogusega. Kui vaht on tugev, lisa ülejäänud suhkur ning sega õrnalt sisse. Vala tikritele, aja laiali ning küpseta ahjus 150 ºC juures 40 min. Lase koogil jahtuda ning lõika alles siis lahti.