Maapirni-kukeseenesuppFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
8. juuli 2013, 00:37

Maapirni-kukeseenesupp

Mahe seenemaitseline supp on tõeliselt lahe roog, mille kalorsust saab vähendada, kui kasutada vahukoore asemel kohvikoort.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Maapirn
1 tk Mugulsibul
1 tk Porrulauk
250 g Kukeseen
3 dl Rõõsk koor
4 dl Piim
1 sl Või
6 dl Vesi
Sool
Must pipar
Petersell

Valmistamine
Koori ja haki maapirnid ja sibul. Haki porru ja puhastatud kukeseened. Kuumuta maapirnid ja kukeseened poti põhjas võis läbi. Lisa sibul ja porru, jätka kuumutamist veel umbes 5 minutit. Lisa koor, piim ja vesi. Keeda keskmisel kuumusel 10 minutit, kuni maapirn on küps. Püreeri supp ja maitsesta soola-pipra ning hakitud peterselliga.