Mahe kukeseenepirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
8. juuli 2013, 01:11

Mahe kukeseenepirukas

Kukeseente asemel võib kasutada ka muid metsaseeni. Taina maitse saab vaheldusrikkam, kui asendada porgand pastinaagi või selleriga.

Koostisosad
PÕHI
3.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
200 g Või
2 tk Porgand (keedetud)
Sool
TÄIDIS
1 kuni 1.5 l Kukeseen
2 tk Mugulsibul
1 sl Või
2 dl Maitsestamata jogurt
2 dl Hapukoor
3 tk Muna
150 g Mozzarella (riivitud, hakitud)
0.5 tk Sidrun (riivitud koor)
1 tl Sool
Basiilik
1 tl Sidrunipipar
Basiilik (kaunistamiseks)

Valmistamine
Vala kaussi jahu, küpsetuspulber, sool ja tükeldatud külm või, haki noaga läbi. Lisa keedetud püreeritud porgandid ja suru ühtlaseks tainaks. Mässi tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Puhasta ja tükelda seened, koori ja haki sibulad. Kuumuta neid pannil võis 3–4 minutit, jahuta. Sega eraldi kausis jogurt, hapukoor, munad, riivjuust, riivitud sidrunikoor, sool, sidrunpipar ja hakitud basiilik. Suru tainas 20 x 30 cm võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta tainale seene-sibulasegu ja vala peale jogurti-koore-munasegu. Küpseta 30 minutit, kuni kate on hüübinud. Porgandipüree võib asendada kartuli-, pastinaagi- või selleripüreega.