Kiudainerikkad toidud

Kodujuustu-marjakook küpsistega 

Lia Virkus, 25. juuni 2013, 01:21
Kodujuustu-marjakook küpsistegaFoto: Jaan Heinmaa
Mõnusalt šokolaadine juustukook, millele marjad lisavad meeldivat hapukust. Kook maitseb hea nii samal päeval jahtununa kui ka järgmisel päeval.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
180 g Küpsised (šokolaadimaitselised)
200 g Maitsestamata toorjuust
350 kuni 400 g Kodujuust
2 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
0.5 dl Tärklis
3 tk Muna
1 dl Rõõsk koor 35%
100 g Valge šokolaad
Mustikad ja
150 g Vaarikad

Valmistamine
Lao küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (nt 19 x 20 cm) põhja kiht küpsiseid, ülejäänud murenda suuremateks tükkideks. Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks, sõelu hulka tärklis ja sega ettevaatlikult läbi. Vahusta teises kausis toasoe toorjuust, vahukoor ja kodujuust kreemjaks, lisa munavahule. Sulata tükeldatud valge šokolaad kuumaveevannil või madalal pliidikuumusel ja sega ülejäänud massi hulka. Viimaks sega hulka tükeldatud küpsised. Kalla segu vormi ja puista peale külmunud marjad. Küpseta 175kraadises ahjus 40–50 minutit. Kui kook kipub liialt pruunistuma, kata see fooliumiga. Kui kook on valmis, paota veidi ahjuust ja lase koogil ahjus jahtuda.