Lavaššist tšipsid mehhiko kastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
25. juuni 2013, 03:03

Lavaššist tšipsid mehhiko kastmega

Kui suur tšipsiisu peale tuleb, ei pea ostma poest rasva- ja soolarikkaid ebatervislikke kartulikrõpse, vaid võib need ise teha lavašist, kartulitest, rukkileivast jne. Mehhiko kaste sobib hästi nii krõpsude kui ka köögiviljade dipikastmeks, aga ka isetehtud hamburgerite vahele.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 kuni 4 tk Kartul
1 tk Lavašš (õhuke)
Õli
Aroomisool
Pune (kuivatatud)
MEHHIKO KASTE
Hapukoor või
2 dl Maitsestamata jogurt
1 tl Paprikapulber
1 tl Pune (kuivatatud)
1 sl Sidrunimahl
2 sl (kuhjaga) Tomatisalsa
Sool
Must pipar

Valmistamine
Sega kokku kastmeained ja jäta kaste vähemalt 15 minutiks külmkappi maitsestuma. Lõika kartulid hästi õhukesteks viiludeks. Laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri õliga ning puista peale veidi soola ja punet. Küpseta ahjus 225 kraadi juures 2–3 minutit, kuni kartulid on krõbedad, aga mitte veel pruunid. Lõika lavašš väikesteks kolmnurkadeks. Laota samuti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri õliga ning puista peale aroomisoola ja punet. Küpseta 225 kraadi juures 4–5 minutit või kuni need on krõbedad. Serveeri tšipse külmikust võetud kastmega.