Rohelise oa, pirni ja peekoni salatFoto: Lauri Laan
Gluteenivabad retseptid
11. juuni 2013, 06:33

Rohelise oa, pirni ja peekoni salat

Kasuta salatiks värskeid ja hästi noori oakaunu.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Rohelised oad
1 tk Pirn (väike)
120 g Peekon
1 sl Oliiviõli
1 sl Punase veini äädikas
1 dl Vesi
Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
Sool
Must pipar
Petersell
Kukerpuumarjad (võimalusel kaunistamiseks)

Valmistamine
Prae peekon ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Kuumuta potis õli, lisa oakaunad ja kuumuta oad läbi. Lisa ubadele äädikas ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga, kuumuta kõik veel läbi ning tõsta pliidilt ära.
Poolita pirnid, eemalda südamikud, lõika pirnid viiludeks ja lisa ubadele. Lisa peekoniviilud ja maitsesta värskelt riivitud muskaatpähkliga, viimistle salatit vajadusel veel soola ja pipraga.
Tõsta salat taldrikule ja puitsa üle hakitud petersellilehtedega.