Šokolaadibesee murelitegaFoto: Eva Palu
Gluteenivabad retseptid
7. juuni 2013, 07:32

Šokolaadibesee murelitega

Pealt krõbedad ja seest pehmed beseepõhjad kohtuvad siin unelmatekoogis šokolaadi ja värskete murelitega. Enam paremaks minna ei saa...

Koostisosad
KOOGIPÕHJAD
8 tk Munavalge
3 dl Suhkur
1 sl Veiniäädikas
1 sl Maisitärklis
2 sl Kakaopulber
KREEM
4 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
KATE
500 g Murel (värske)
30 g Tume šokolaad

Valmistamine
1. Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Nirista mikserdamist jätkates sisse suhkur. Vahusta edasi, kuni oled saanud tugeva elastse vahu ja on tunda, et mikseril on massi raske vahustada. Sõelu sisse tärklis ja sega juurde veiniäädikas. Klopi mass lusikaga ühtlaseks. Kõige lõpus lisa kakaopulber. Sega see lusikaga tainasse hooletult nii, et tainas jääks triibuline.
2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja jaga saadud munavalgemass kaheks, vormides kaheks ca 15x25 cm suuruseks piklikuks tükiks. Küpseta 15 minutit 150-kraadises ahjus ja seejärel 45 minutit 120-kraadises ahjus. Lülita ahi välja, pane pajakinnas ahjuukse vahele ja jäta koogipõhjad paariks tunniks ahju jahtuma.
3. "Lõika" koogipõhjad küpsetuspaberi küljest terava pika noaga lahti ja tõsta üks koogipõhjadest ettevaatlikult serveerimisalusele. Kasuta selleks näiteks kaht tordilabidat. Eemalda pooltel murelitel kivid. 
4. Kreemiks vahusta koor suhkruga ja tõsta pool sellest kandikule asetatud koogipõhja peale. Kata nende murelitega, millel eemaldasid kivid. Tõsta ettevaatlikult peale teine koogipõhi. Kata vahukoore, ülejäänud murelite ja šokolaadilaastudega. Šokolaadilaastud saad, kui "koorid" koorimisnoaga tahvelšokolaadi. Serveeri kohe.
Kogus 8 kuni 10 lõiku.