Kalatoitude retseptid

Kuskussi-krevetisalat 

Angelica Udeküll, 30. mai 2013 08:38
Kuskussi-krevetisalatFoto: Daisy Lappard
Salat, mida võid teha nii kanaga kui krevettidega.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
KUSKUSS
1.5 dl Vesi
1.5 dl Kuskuss
Õli või või
Sool
SALAT
200 g Krevett (puhastatud)
2 tk Tomat (suur)
2 sl Murulauk (hakitud)
1 sl Münt (hakitud)
KASTE
2 sl Õli
1 sl Sidrunimahl
1 küüs Küüslauk
3 sl Sojakaste
Tšilli (hakitud)

Valmistamine
1. Lase veel keema tõsta, maitsesta soolaga ja sega vee hulka kuskuss.
2. Lisa natuke õli, aseta potile kaas peale ja tõsta küttekehast eemale. Lase umbes kolm minutit paisuda.
3. Paisunud kuskuss sega kahvliga läbi ja lase teradel maha jahtuda.
4. Valmista kaste ja sega kuskussiga läbi
5. Haki hiidkrevetid, murulauk ja münt.
6. Eemalda tomatilt vedel seemnete osa ja haki filee kuubikuteks.
7. Lisa kõik salatikomponendid kuskussi hulka ja lase salatil enne serveerimist maitsestuda.
HEA TEADA!
* Salat on imemaitsev külmana, aga sobib serveerimiseks ka sooja roana.
* Salatikastme sisse võid maitseks lisada ka kalakastet.
* Salatisse sobivad nii hiidkrevetid kui ka pisikesed krevetid.