Kiudainerikkad toidud

Mahlane rabarberikook 

Angelica Udeküll, 24. mai 2013, 10:48
RabaraberikookFoto: Daisy Lappard
Rabarber on hea noorelt. Kui sellest isu täis, asenda see õunte või ploomidega näiteks. Kogus 8 lõiku.

Koostisosad
3 tk Muna
3 sl Suhkur
100 g Või (sulatatud)
1 sl Tärklis
1 tl Küpsetuspulber
3 vart Rabarber
1 tl Vanillsuhkur
4 dl Nisujahu

Valmistamine
1. Vahusta munad suhkruga.
2. Sulata või ja lisa munavahu hulka.
3. Sega omavahel kuivained ja sõelu taina sekka.
4. Lõika rabarberid viiludeks ja sega vanillisuhkruga.
5. Vala tainas ümmargusse lahtikäivasse vormi ja tõsta tainale rabarberiviilud.
6. Küpseta 190 kraadi juures umbes 40-45 minutit.
SOOVITUS
* Kook peaks enne serveerimist veidi laagerduma, sest rabarber teeb koogi vedelaks ja see vajab veidi tahenemist.