Küpsetised

Lihtne hapupiimakook 

Angelica Udeküll, 24. mai 2013, 10:13
HapupiimakookFoto: Daisy Lappard
Kook, mille segad kokku, paned ahju ja valmis see ongi. Kogus 8 lõiku.

Koostisosad
1 dl Hapupiim
175 kuni 200 g Suhkur
1 sl Vanillsuhkur
1 tk Muna (suur)
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Söögisooda
0.25 tl Sool
125 g Või (sulatatud)
3 dl Marjad

Valmistamine
1. Vahusta või ja suhkur.
2. Lisa vahustamist jätkates muna ja hapupiim.
3. Sega omavahel kuivained.
4. Lisa kuivained ettevaatlikult segades taina hulka.
5. Määri koogivorm (läbimõõduga 24–26 cm) ja vala sellesse tainas.
6. Torka taina sisse marjad ja küpseta 200 kraadi juures 25–30 minutit.
SOOVITUS
* Marjadena sobivad kasutada nii vaarikad kui ka maasikad, kui värskeid marju ei ole, sobivad koogi sisse ka sukaad, rosinad ja erinevad kuivatatud marjad.
* Hapupiima võid asendada ka keefiri, jogurti või lausa hapukoorega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee