Kiudainerikkad toidud

Rabarberi-kaeramuffinid 

Laura Mihkleson, 24. mai 2013, 09:54
Rabarberi-kaeramuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Nii suurtele kui väikestele meeldib muffineid süüa. Õnneks pole neid üldse raske ise küpsetada. Ja rabarberid on nüüd igal pool laialt käes. Tuleb vaid meeles pidada, et kuivained ja vedelikud tasub enne eraldi segada ning siis kokku valada. 

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 dl Toiduõli
1.5 dl Hapukoor
2 tk Muna
1 kuni 1.5 dl Suhkur
0.5 tl Vanillsuhkur
2 dl Kaerajahu
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
PEALE
0.5 l Rabarber (viilutatud)
0.5 dl Suhkur
1 dl Mandlilaastud (soovi korral)
Tuhksuhkur (soovi korral)

Valmistamine
Mõõda õli ja hapukoor suuremasse kaussi. Lisa munad ja sega ühtlaseks. Mõõda kuivained väiksemasse kaussi, sega hoolega läbi. Ühenda kuivained vedela seguga ja sega kiiresti tainaks. Vooderda muffinipanni pesad pabervormidega. Tõsta vormidesse kahe lusika abil võrdne kogus tainast, nii et jääb ka kerkimisruumi. Lisa viilutatud rabarberitükkidele suhkur ja sega läbi. Tõsta igale muffinile pisut rabarberisegu ning puista soovi korral peale mandlilaaste. Küpseta 210kraadises ahjus 20 minutit, kuni muffinid on kuldsed. Enne serveerimist puista soovi korral peale tuhksuhkrut.