Linnuliha retseptid

Vürtsikad kana poolkoivad või tiivad 

Lia Virkus, 22. mai 2013 13:09
Vürtsikad kana poolkoivad või tiivad Foto: Jaan Heinmaa
Nii kana poolkoivad kui ka tiivad omandavad selles meeldivalt teravas marinaadis suurepärase maitse. Grillituna tasub neid koorekastmesse dippida. Kes soovib, võib neid serveerida rohelisel rukolapadjal.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ ööpäeva marineerimiseks

Koostisosad
1 kg Kana poolkoivad või tiivad
MARINAAD
1 dl Oliiviõli
0.5 dl Sojakaste
3 sl Tšillikaste (magustuline)
3 küünt Küüslauk
Sool
0.5 kuni 1 tl Cayenne´i pipar
KASTE
3 dl Hapukoor
1 dl Tšillikaste (magustuline)
Sool
Must pipar
KAUNISTAMISEKS
Rukola

Valmistamine
Sega marinaadiained omavahel. Kalla marinaad kanakoibadele või tiibadele, sega läbi. Pane 12–24 tunniks külma. Grilli kana mõlemalt poolt 2–4 minutit või kuni liha on küps. Sega kastmeained ja serveeri kaste grillitud liha kõrvale. Kaunista rohelise kraamiga.