Kanašašlõkk kurgikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
22. mai 2013, 12:30

Kanašašlõkk kurgikastmega

Kanakintsulihast saab väga maitsva šašlõki. Kui võtad šašlõkikastmeks BBQ või suitsumaitselise valmiskastme, annab see lihale huvitava suitsuse nüansi.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 30 min + maitsestub 8–9 tundi + grillil 10–12 minutit

Koostisosad
1.8 kuni 2 kg Kanakintsuliha
2 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Sool
Must pipar
1 dl Šašlõkikaste
4 dl Maitsestamata jogurt
4 sl Õli
2 küünt Küüslauk
KURGIKASTE
2 tk (u 400 g) Kurk (pikk)
5 dl Maitsestamata jogurt
2 sl Petersell (hakitud)
Tüümian, koriander, piparmünt (hakitud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks ja pane kaanega karpi või kaussi, vala peale sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta 30 minutiks seisma. Marinaadi jaoks sega šašlõkikaste 4 dl jogurti ja õliga, lisa purustatud küüslauk. Määri marinaad lihale ja pane 8 tunniks külmkappi. Kastmeks koori ja poolita kurgid, eemalda seemned ja riivi jämeda riiviga. Sega jogurti, hakitud peterselli, tüümiani ja koriandriga. Maitsesta soola ja pipraga. Lase vähemalt tund aega maitsestuda. Raputa peale piparmündilehti. Lüki kanatükid varrastele ja grilli 10–12 minutit. Määri grillimise ajal marinaadiga. Serveeri kurgi-jogurtikastmega.