Šašlõkk köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
22. mai 2013, 12:21

Šašlõkk köögiviljadega

Ürdi-õlimarinaad säilitab liha naturaalse maitse selle parimal kujul. Köögiviljad on mõnusaks lisandiks.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistus 25 min + maitsestub 3–4 tundi + grillil 15–18 min

Koostisosad
1.5 kg Sealiha (kaelakarbonaad või välisfilee)
2 tk Paprika (punane)
2 tk Paprika (kollane)
4 tk Sibul
MARINAAD
4 küünt Küüslauk
4 sl Petersell, tüümian, rosmariin (hakitud)
2 tk Sidruni riivitud koor
2 dl Õli
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika ruutudeks. Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Lüki köögiviljad ja liha vaheldumisi varrastele. Marinaadi jaoks koori ja haki küüslauk. Sega hakitud ürtide, riivitud sidrunikoore ja musta pipraga. Vala juurde õli. Tõsta vardad marinaadi ja lase 3–4 tundi seista. Võta marinaadist välja ja nõruta. Raputa peale soola ja grilli 15–18 minutit.