Lambaliha retseptid

Mündised lambalihavardad 

Pille Enden, 22. mai 2013, 12:15
Mündised lambalihavardadFoto: Jaan Heinmaa
Lambašašlõkk kuulub vaieldamatult šašlõkimaailma eliidi hulka. Piisavalt marinaadis seisnud ja küpseda saanud lambaliha maitse on nautimist väärt.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistus 30 min + maitsestub 6–8 tundi + grillil 15–20 minutit

Koostisosad
1.5 kg Lambaliha
800 g Tomat (väike)
300 g Šampinjon
MARINAAD
3 sl Münt (hakitud)
1.5 dl Punase veini äädikas
3 sl Pruun suhkur
3 tl Sinep
2 tl Sool
4 sl Õli
1 tk Sidruni riivitud koor
1 dl Valge vein

Valmistamine
Lõika lambaliha 2–3 cm kuubikuteks. Vala kaussi. Sega kastrulis marinaadiained, v.a vein. Kuumuta keemiseni, võta tulelt ja lase pool tundi jahtuda. Vala marinaad lihale, sega läbi. Lase külmkapis 6–8 tundi seista. Võta liha marinaadist ja lüki vaheldumisi seente ja tomatitega varrastele. Grilli 15–20 minutit. Grillimise ajal kasta aegajalt marinaadiga.