Lambaliha retseptid

Ürdimarinaadis lambašašlõkk 

Lia Virkus, 22. mai 2013, 12:05
Ürdimarinaadis tallešašlõkkFoto: Jaan Heinmaa
Siinne marinaad sobib nii tallešašlõkile kui ka tallekarbonaadi viiludele. Praegu on mahetalleliha poodides juba saada, tasub proovida midagi hõrku ja head!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ marineerimiseks 2-3 tundi kuni 1 ööpäev

Koostisosad
800 g Lambaliha (eelista talleliha)
1 kuni 2 tk Laim
MARINAAD
3.5 dl Rapsiõli
5 sl Münt (hakitud)
2 sl Lehtpetersell (hakitud)
2 sl Tüümian (hakitud)
1 sl Rosmariin (hakitud)
4 küünt Küüslauk (purustatud)

Valmistamine
Sega omavahel marinaadiained. Kalla marinaad lihale (kas šašlõkitükkidele või karbonaadiviiludele). Sega läbi ja lase külmas maitsestuda 2–3 tundi kuni üks ööpäev. Lüki maitsestunud šašlõkitükid varda otsa ning grilli mõlemalt poolt küpseks. Karbonaadiviile grilli mõlemalt poolt vaid mõni minut. Õrna talleliha ei tohiks kindlasti üle küpsetada.