Küpsetatud kartulid peekonigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
22. mai 2013, 11:30

Küpsetatud kartulid peekoniga

Grillil küpsetatud kartulid koos peekoni ja kastmega maitsevad imehead. Kastmeks sobib nii ürdisoolaga segatud hapukoor kui ka ürtide või küüslauguga toorjuust. Või naudi kartuleid suure tüki maitsevõiga. Mmm...

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
8 tk Kartul (koorega keedetud, väike)
2 kuni 3 sl Või (sulatatud)
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Ürdisool
2 kuni 3 viilu Peekon
Aedtill

Valmistamine
Pese kartulid ja torka tikuga mõned augud sisse. Määri kartulid sulavõiga, maitsesta soola ja pipraga. Lao kartulid grilli äärtesse, kus kuumus on kõige väiksem, ja lase pehmeks küpseda. Lõika küpsele kartulile noaga keskele rist ja serveeri kartuleid maitsestatud hapukoore või toorjuustu ning tükeldatud ja pruunistatud peekoniga. Värske till sobib ka hästi juurde.