Lugu ilmus esmakordselt 2013
GRILLIAJA 5 MARINAADI | Roheline, sinepine, mustikane, napsune ja tšilline
Koostisosad
ROHELINE MARINAAD
1 punt Koriander (hakitud)
Petersell
Karulauk
3 sl Oliiviõli
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 sl Mesi
SINEPINE KEEFIRIMARINAAD
2 dl Keefir
2 tl Sinep (teraline)
2 tl Dijoni sinep
1 sl Pruun suhkur või mesi
2 sl Oliiviõli
MUSTIKANE MARINAAD
2 dl Mustikad (kahvliga katki pressitud)
4 sl Oliiviõli
1 sl Sidrunimahl
2 sl Pruun suhkur
NAPSUNE MARINAAD
2 dl Punane vein
2 oksa Rosmariin
2 sl Kadakamarjad (uhmris katki hõõrutud)
2 küünt Küüslauk (viilutatud)
4 sl Oliiviõli
1 sl Pruun suhkur
KÄRTS TŠILLINE MARINAAD
2 dl Apelsinimahl (värskelt pressitud)
1 tk Tšilli (hakitud)
3 küünt Küüslauk (viilutatud)
1 sl Mesi
4 sl Oliiviõli
2 sl Sojakaste
Valmistamine
Need marinaadid sobivad kõiksugustele lihadele, kuidas kellelegi meeldib just. Mina kasutasin kana kintsuliha ja sea seljakarbonaadi. Ega siin muud kunsti olegi kui kõik ained omavahel kokku segada.
Tunnike võiks ikka seista, kui aega on, siis üle öö. Enne sütele või grillpannile asetamist kuivata liigne marinaad liha pealt ära, muidu kipub kõrbema.
Siis mõned minutid head kuumust mõlemalt poolt, soola, pipart värskelt veskist.
Serveerimiseks ohtralt kodumaist rohelist kraami.
Kommentaarid (0)