Joogid

Karge suvejook 

Pille Enden, 20. juuni 2013, 10:19
Karge suvejookFoto: Jaan Heinmaa
Lahja suvine jook, kuhu tšilli ja ingver lisavad vürtsikaid noote. Ohtralt jääd teeb joogist karastava märjukese. Kuiva või poolkuiva vahuveini kasutades pole ohtu, et jook liiga magus saab.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 tk Kiivi
200 g Kirss
1 kg Arbuus
1 l Viinamarjamahl
1 tl Tšilli (riivitud)
1 tl Ingver (riivitud)
1 pdl (750 ml) Vahuvein

Valmistamine
Koori kiivi ja lõika viiludeks. Võta kirssidest kivid välja. Lõika arbuus pallideks või kuubikuteks. Lisa mahl. Lisa riivitud tšilli ja ingver. Vahetult enne serveerimist vala peale külm vahuvein.