Vürtsikas punase kapsa salatFoto: Jaan Heinmaa
Ameerika köök
21. mai 2013, 10:05

Vürtsikas punase kapsa salat

Ameerika köögist pärit vürtsikas kapsatoorsalat coleslow sobib hästi grillipeole, aga ka talvel piruka kõrvale. Puista salat üle röstitud seesamiseemnetega, need annavad kauni välimuse ja neist saab ka rohkelt mineraalaineid. Salat säilib külmkapis mitu päeva.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Punane kapsas
1 tk Punane sibul
2 tk Porgand
2 sl Seesamiseemned
KASTE
1 dl Majonees
0.5 dl Tšillikaste (magusterav)
2 sl Valge veini äädikas
1 tl Sool
1 tl Suhkur

Valmistamine
Lõika kapsas ja sibul peenteks ribadeks. Koori porgandid ning riivi või viiluta õhukeselt. Valmista kaste ja sega tükeldatud salatiained kastmega. Puista serveerides üle seesamiseemnetega.
NIPP:
Seesamiseemnete pähklitaoline aroom vallandub täiel määral alles röstimisel. Seetõttu rösti seemneid enne kasutamist kuival kuumal pannil mõni minut, tõsta siis pliidilt ja lase jahtuda.