SpagetiomlettFoto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
21. mai 2013, 09:38

Spagetiomlett

Selline toekas omlett on sügistalvisel nädalavahetusel hea hommikusöök. Kasutan selles eelmisest päevast järele jäänud spagette või muud pastat. Valin roa jaoks panni, mida saab järelküpsetamiseks ahju pista.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 sl Oliiviõli
1 küüs Küüslauk
1 tk Sibul (väike)
1 tk Suvikõrvits (väike)
200 g Spagetid (keedetud)
4 tk Muna
Piim või
3 dl Koor
2 sl Lehtpetersell (hakitud)
100 kuni 150 g Riivjuust
Kirsstomat või
100 g Paprika
Sool
Must pipar

Valmistamine
Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta neid pannil õlis väiksel tulel. Pigista jämedalt riivitud suvikõrvitsast vedelik välja (nii palju kui võimalik) ja lisa pannile. Kuumuta segades 3–4 minutit. Tõsta pannile ka spagetid ja kuumuta kõike koos mõni minut.
Samal ajal vispelda kausis munad koos koore või piima­ga lahti. Lisa hakitud ürdid, riivjuust, poolitatud tomatid või kuubikuteks lõigatud paprika (jäta kolm tomatipoolikut või mõned paprikakuubikud kaunistamiseks). Maitsesta soola-pipraga. Kalla munasegu pannile, laota peale kõrvalepandud ja sektoriteks lõigatud kirsstomatid või paprikakuubikud. Hauta hästi väiksel tulel 5–6 minutit ehk kuni omlett on peaaegu hüübinud. Võid ka kaane pannile peale panna. Seejärel pane pann ilma kaaneta 5–6 minutiks ahju 225 kraadi juurde (et omlett küpseks kuldkollaseks). Võta ahjust ja lase jahtuda 5 minutit.
Lõika sektoriteks ja serveeri värske salatiga.