Küpsetised

Kirju Kass 

Lia Virkus, 9. mai 2013, 13:03
Kirju KassFoto: Jaan Heinmaa
Lahe hapukas küpsiserull, millega on hea magusaisu peletada. Kuna tegemisõpetus sarnaneb kirju koera omaga, kuid maius on hele, sai ta nimeks kirju kass. Seda on lihtne valmistada ka lastel.

Koostisosad
3 pk (a' 180 g) Küpsised (kondenspiimamaitselised)
150 g Või
0.5 dl Suhkur
0.5 tk Sidrun
1 tk Apelsin
300 g Marmelaad (hapu)
2 kuni 3 tk Õun
2 dl Hapukoor 30%

Valmistamine
Pane viis küpsist kõrvale. Purusta ülejäänud küpsised näppude vahel kaussi. Sulata pliidil potis või, lisa suhkur ja sulata samuti. Lase segul jahtuda. Pese ja kuivata apelsin. Riivi kollane kooreosa ja lisa kaussi küpsistele. Tükelda marmelaad ja lisa samuti küpsistele. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika väikesteks kuubikuteks. Pressi poolest sidrunist ja apelsinist mahl välja, vala õuntele ning sega läbi. Lisa küpsisesegule õunatükid, jahtunud sulavõi ja hapukoor, sega korralikult läbi. Lõika toidukilest paar-kolm tükki. Purusta viis kõrvalepandud küpsist köögikombainis või tainarulliga peeneks puruks. Puista osa purust esimesele kiletükile. Pane peale pool või kolmandik küpsisemassist. Mätsi kätega rulliks, veereta küpsisepurus ja paki kilesse.
Tee nii ka teine ja soovi korral kolmas rull. Pane külma ning lase seal seista 1 tund kuni 1 öö. Lõika viiludeks.
Kogus 10 tükki.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee