Õhuline küpsisetortFoto: Jaan Heinmaa
Tortide retseptid
9. mai 2013, 12:51

Õhuline küpsisetort

See tort on eriti hea, kui see on tehtud õhulise hapukoorekreemi ja beseetäidisega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.5 pakki (260 g) Küpsised (heledad, kandilised)
2 dl Mahl (immutamiseks)
1 dl Moos
400 g Hapukoor 30%
0.75 dl Suhkur
0.5 tl Vanillsuhkur
100 g Beseeküpsised
KAUNISTAMISEKS
Marjad (külmutatud või värsked)
Šokolaad
Värvilised kommid

Valmistamine
Vahusta hapukoort suhkrutega, kuni pinnale tekivad vahustamisjäljed. Selleks kulub kuni 10 minutit. Niisuta
pooli küpsiseid mahlas või morsis ning lao ruudukujuliselt tordialusele. Määri kihile moosi ja kata osa kreemiga. Lao siis kreemikihile beseeküpsised ning kata seejärel veel kord õhukese kreemikihiga. Lao uus kiht küpsiseid ja kata nüüd kook üleni kreemiga. Kaunista meelepäraselt ning lase enne maiustamist 15–20 minutit seista.