Kiudainerikkad toidud

Kikerhernesalat 

Lia Virkus, 9. mai 2013, 12:41
Kikerhernesalat Jaan Heinmaa
Kikerherned on väga väärt kraam – neis on palju kiudaineid, taimset valku ja mineraalaineid. Kuivatatud kikerherned jäävad keedetult mõnusa pähklise maitsega. Kui sul on kiire ja kasutad konservkikerherneid,
loputa neid hoolikalt külmas vees.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 2 tundi leotamiseks

Koostisosad
1.5 dl Kikerherned (kuivatatud) või
400 g Kikerherned (konserveeritud)
0.5 tk Jääsalat
0.5 tk Kurk
200 g Kirsstomat
Koriander (värske)
1 tk Suitsukanakoib
KASTE
4 sl Oliiviõli
2 sl Palsamiäädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine
Sega kokku salatikaste. Leota kuivatatud kikerherneid 2 tundi kuni üle öö ja keeda peaaegu pehmeks (umbes 30 minutit). Nõruta ja lase jahtuda. Konservherned nõruta. Sega kikerherned kastmega. Tükelda salat, kana ja kurk, poolita kirsstomatid. Sega kokku kikerhernestega. Haki värske koriander, sega salatisse. Naudi kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee