Kalatoitude retseptid

Jogurtikastmega kalapalad 

Angelica Udeküll, 9. mai 2013 11:07
Jogurtikastmega kalapaladFoto: Daisy Lappard
Kala valmib hästi ruttu, aga ka külmalt ja jogurtikastmes maitseb paneeritud kala, kui kõht on tühi, lausa magusalt.

Koostisosad
200 g Lest (filee)
Sool
Must pipar
PANEERIMISEKS
1 tk Muna
Vesi või
1 sl Piim
Nisujahu
Riivsai
KASTE
100 g Jogurt (maitsestamata)
2 sl Murulauk (hakitud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Maitsesta kalafileed soola ja pipraga.
2. Klopi muna piimaga lahti.
3. Paneeri kalatükid jahus, munasegus ja riivsaias.
4. Prae paneeritud kalapalad keskmiselt kuumal pannil kuldpruuniks.
5. Kastme jaoks sega jogurt hakitud tilli ja murulauguga ning maitsesta soola-pipraga.
SOOVITUS:
* Lisandiks sobivad kalapalade kõrvale keedetud kartulid ja kergelt soolatud või hapendatud kurk.
* Kalapalasid võid valmistada nii külmutatud kui ka värskest valgest kalast.