Lihatoidu retseptid

Iga kell niisama head lihapallid 

Angelica Udeküll, 9. mai 2013 11:01
LihapallidFoto: Daisy Lappard
Lihapallid jäävad kõige mahlasemad, kui valmistada need kodusest ehk seguhakklihast.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Seguhakkliha
0.5 tk Sibul
Sool
Must pipar
LISAND
Värske kurk
Kirsstomat
Ketšup

Valmistamine
1. Maitsesta hakkliha soola-pipraga.
2. Haki sibul peeneks ja lisa hakkliha hulka.
3. Klopi hakklihamass kergelt läbi ja vormi pallikesteks.
4. Lao lihapallid ahjuplaadile ja küpseta neid 185kraadises ahjus umbes 7–10 minutit.
5. Serveerimiseks võiks kodus olla tomatit, kurki ja lapsele meelepärast kastet, näiteks ketšupit.
SOOVITUS:
* Lihapallid sobivad poolitatuna hästi ka pitsakatteks. Selleks varu lapsele valmis pitsapõhju, tortiljasid või lavašši ning riivitud juustu.
* Lihapalle võid valmistada ka isetehtud hakklihast, nii võid olla kindel tooraine kvaliteedis.