Rabarberi-martsipani keerudFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
30. aprill 2013, 07:49

Rabarberi-martsipani keerud

Kohevad rabarberisaiad teeb tervislikuks jäme kiudainerohke täisterajahu, kuid seda võiks olla jahukogusest vaid osa, et tainas ikka kerkiks. Hapukate rabarberite maitset tasakaalustab saiades magus martsipan.

Koostisosad
TAINAS
2 dl Täisterajahu
4 dl Nisujahu
50 g Või (toasoe)
2 dl Piim
25 g Pärm
0.5 dl Suhkur
0.5 tl Sool
1 tl Kardemon
TÄIDIS
50 g Või (toasoe)
100 g Rabarber
100 g Martsipan
2 tl Kaneel
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna (lahtiklopitud)
KAUNISTAMISEKS
Tuhksuhkur

Valmistamine
Taina valmistamiseks hõõru pärm vähese suhkru ja soolaga vedelaks, lisa käesoe piim ja sega läbi. Lisa kardemon, ülejäänud suhkur, kuubikutena toasoe või ja enamik jahust (u 5,5 dl). Sõtku, kuni tainas lööb kausi servade küljest lahti. Lase rätiku all kerkida 1 tund. Täidise tarvis lõika rabarberid väikesteks kuubikuteks. Rulli tainas ülejäänud jahuga ülepuistatud laual ristkülikuks. Määri peale täidise toasoe või, laota peale rabarber ja õhukeselt viilutatud martsipan. Puista üle kaneeliga. Rulli tihedalt kokku ja lõika 20 tükiks. Tõsta need võiga määritud mu nipanni pesadesse ning lase rätiku all kerkida veel 30 minutit. Määri lahtiklopitud munaga. Küpseta 225kraadises ahjus 5–10 minutit. Puista üle tuhksuhkruga ja naudi kohe.
Kogus 20 tükki.