KarulaugupestoFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
25. aprill 2013, 13:20

Karulaugupesto

Värske kevadine pesto röstitud saial maitseb imeliselt. Pestot saad kasutada ka salati, pasta ja suppide maitsestamiseks või pitsal.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
100 g lehti Karulauk
50 g India pähkel
1 dl Oliiviõli
5 sl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
Sool
Must pipar
Sidrunimahl

Valmistamine
Rösti pähklid kuumal kuival pannil ja jahuta. Püreeri blenderis või saumikseriga väiksemaks rebitud karulaugulehed, röstitud pähklid ja väheke õli. Lisa vähehaaval niristades hulka ülejäänud oliiviõli. Sega hulka riivitud Parmesani juust ning maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Pesto seisab külmikus mõned päevad.