Kiudainerikkad toidud

Spargli ja vutimuna salat 

Pille Enden, 25. aprill 2013, 13:12
Spargli ja vutimuna salatFoto: Jaan Heinmaa
Kerge kevadine salat, millele vutimunad lisavad toiteväärtust. Pisut pehme munakollane peaks koos õliga moodustama kreemja kastme.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
12 tk Vutimuna või
3 tk Kanamuna
500 g Spargel
100 g Roheline salat (lambasalat, vesikress jne)
75 g Parmesan v. muu kõva juust
KASTE
4 sl Oliiviõli
2 tl Sinep
2 sl Sidrunimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine
Pane vutimunad külma veega keema. Kui vesi juba muliseb, lase 30 sekundit keeda. Tõsta pliidilt ja jahuta külmas vees. Kanamune keeda 4 minutit, et rebu jääks pigem vedel. Sega kastme ained. Koori ja poolita vutimunad, kanamunad lõika neljaks. Lõika sparglil ära puitunud otsad, pane soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda 4 minutit või kuni on pehmed. Lao vaagnale salatilehed, tõsta peale spargel. Tõsta peale munad ja nirista kaste. Lao salatile parmesanilaastud ja raputa peale soola-pipart.