Küpsetised

Beseekattega maasikapai 

Maire Suitsu, 24. aprill 2013 11:55
Beseekattega maasikapaiFoto: Jaan Heinmaa
Nii hea, et sõnu polegi vaja...

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2.5 dl Nisujahu
2 sl Suhkur
100 g Või
2 sl Vesi
TÄIDIS
300 g Aedmaasikas
0.5 dl Suhkur
1 sl Kartulitärklis
KATE
3 tk Munavalge
1 dl Suhkur
1 tk Laim (riivitud koor, vaid roheline osa)

Valmistamine
Näpi jahu, või ja suhkur sõmeraks ning tilguta juurde vesi. Vajuta segu pihkude vahel kokku. Suru saadud tainas sõrmedega 22 cm läbimõõduga madalaservalise vormi põhjale ja seintele ning torgi põhi kahvliga tihedalt läbi. Pane vorm 30 minutiks külma. Eelküpseta jahtunud põhja 200° juures 15 minutit. Tõsta ahjukuumus 225°. Viiluta maasikad ning sega kartulijahu ja suhkruga. Mikserda munavalged suhkruga kõvaks vahuks ja lisa ettevaatlikult laimikoor. Laota maasikad eelküpsenud põhjale ja kata beseega. Küpseta 5–8 minutit ehk kuni besee tipud muutuvad pruunikaks. Serveeri täiesti jahtunult.