Linnuliha retseptid

Kerge suitsukanasalat 

Epp Mihkels, 24. aprill 2013, 11:34
Kerge suitsukanasalatFoto: Jaan Heinmaa
Suitsukanasalat värskete köögiviljadega on kerge, kuid samas toitev salat. Maitseb imehästi ja saab kiiresti kõikide lemmikuks. Passib hästi pehme värske pika saiaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Suitsukanakoib koos kintsuga
300 g Konservananass (tükeldatud)
1 puhmas Jääsalat
1 pott Basiilik
1 tk Paprika (kollane)
2 dl Majonees
Sool
Must pipar

Valmistamine
Haki kanakoivalt eemaldatud liha suupärasteks tükkideks. Nõruta ananass, kuid hoia alles umbes 0,5 dl mahla. Rebi suurde kaussi jääsalat ja basiilik. Lisa paprika- ja ananassitükid ning tükeldatud suitsukana. Jahvata peale 0,25 tl jagu pipart ja sega salat kergelt läbi. Kastmeks sega majonees 0,5 dl konservananassi
vedelikuga ja lisa vajadusel soola. Nirista kaste salatile ja jahvata peale veel paar keerdu pipart. Serveeri kohe.