Kiudainerikkad toidud

Kihiline smuuti 

Angelica Udeküll, 24. aprill 2013 07:50
Kihiline smuutiFoto: Daisy Lappard
Kiht kihi peal, saab maitsied ja värve smuutis ise kokku sobitada. Üks võimalikest variantidest on teie ees...

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
6 tk Aedmaasikas
2 sl Mangomahl
1 sl Rõõsk koor 35% (vahustatud)
Vanillsuhkur

Valmistamine
1. Püreesta eraldi kiivi ja maasikad.
2. Aseta klaasi põhja kiivipüree ja sellele maasikapüree.
3. Vala lusika abil peene nirena maasikapüreele mangomahla.
4. Kõige peale tõsta lusikaga vanillisuhkruga vahustatud koor.
SOOVITUS:
* Vahukoore asemel võid kasutada ka jogurtijäätist, kuigi sellel on oht mahla sisse ära “uppuda”.
* Mangomahla võid asendada näiteks tummisemat sorti pirnimahlaga. 
HEA TEADA!
Kihilisi kokteile valmistades on nipp selles, et komponendid peab klaasi panema raskuse järgi – kõige raskemad põhjad, edasi kihiti aina kergemaks minnes. Vedelikud lisa klaasi lusika abil, valades neid ettevaatlikult mööda klaasiseina.